Ο Νίνο Ξυλοποτάς γεννήθηκε στην Σουηδία αλλά επέστρεφε στην Ελλάδα και μεγάλωσε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στο νησί των ιπποτών την ρόδο. Η αγάπη του γα το τραγούδι αλλά και το ταλέντο του φανήκαν από τα πρώτα παιδικά του χρόνια σε ηλικία μόλις 3 χρονών όπου του αγόρασαν ένα πιάνο οι γονείς του και κατάφερε να γράψει το πρώτο του τραγούδι του το αφιέρωσε στην μητέρα του με τίτλο είσαι ότι πιο όμορφο υπάρχει. Στην ποριά έμαθε και άλλα μουσικά όργανα όπως την ηλεκτρική κιθάρα φυσαρμόνικα ακορντεόν .

 Στο χώρο του τραγουδιού επαγγελματικά πλέων ασχολήθηκε σε ηλικία τον 16 ετών και έγινε ευρέος γνωστός στην Ελλάδα μετά την συμμετοχή του στο talent show fame story. Στο show δεν άργησε να ξεχωρίσει και να αναδεχτεί με την φωνή του την χροιά του το στιλ του την προσωπικότητα του και κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του fanclub με δεκάδες θαυμαστές .

 Το 2003 ήρθε και η πρώτη του δισκογραφική δουλεία από την Heaven με τίτλο ‘ΝΙΝΟ ΝΙΝΟ ΝΙΝΟ’ αξιοσημείωτο είναι το single του ‘σαν ναυαγοί’ που έγινε χρυσό μέσα σε τρεις εβδομάδες και έπαιζε σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδος.

 Το 2003-2004 θα κάνει την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση στο Διογένης studio μαζί με την Άννα Βίσση με μεγάλη επιτυχία Τον επόμενο χρόνο το 2004-2005 εμφανίζετε στο Απόλλων με την Πέγκυ Ζήνα και κυκλοφορεί τον νέου του δίσκο ‘ειλικρινής’ Το 2006 τον Μάρτιο κυκλοφορεί τον νέου του προσωπικό album το ‘επηρεάστηκα’ με 11 νέα τραγούδια .

 Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ο Νίνο εμφανίζετε πλάι στο Σταμάτη Γονίδη στο θάλασσα που γνώρισε μεγάλη αποθέωση από το κοινό . Το επόμενο χειμώνα το 2007 ο Νίνο κυκλοφορεί τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο ‘θαύματα’ με άλλα 12 νέα τραγούδια Το 2008 στα MAD Music Awards , o ΝΙΝΟ, μαζί με τους Professional Sinnerz και ο Κόμης Χ τραγούδησαν το τραγούδι "Smells Like Teen Spirit".

Το 2009 κυκλοφόρησε το album του με τίτλο ‘η παράσταση άρχισε’ και περιείχε 11 κομμάτια.

Μπουζούκια Θεσσαλονίκη Ρεμπετάδιακα