Ο Πασχάλης Τερζής γεννήθηκε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες  τραγουδιστές που έχει αφήσει την σφραγίδα του στο ελληνικό πεντάγραμμο . ξεκίνησε να εμφανίζετε σε νυχτερινά κέντρα στην Θεσσαλονίκη μια λαμπρή καριέρα με πολλούς δίσκους και μεγάλες επιτυχίες  το 1982  κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο ‘’τι λέω ‘’ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το ‘’μήλα μου στον ενικό ‘’ ακλουθούν και άλλοι δίσκοι στην πορεία πολλοί εκ αυτόν χρυσοί και πλατινένιοι όπως ‘’ άφησε με μόνο μου ‘’ που έγινε χρυσός το 1995 το ‘’αυτά είναι τα τραγούδια μου’’ το 1996 που έγινε χρυσός μέσα σε λίγους μήνες.  το 1997 με το ‘’παλιόκαιρος’’ που έγινε πλατινένιος ένα χρόνο αργότερα το 1988 ‘’ο δικός μου ο δρόμος που έγινε πλατινένιο μέσα σε ένα μήνα . το 1999 με ο δωδέκατος πλέων δίσκος του ‘’δεν με κατάλαβες ποτέ’’ που έγινε πλατινένιος το 2002 κυκλοφόρησε έναν διπλό δίσκο που μέσα σε 4 μήνες έγινε πλατινένιος .

Το 2002-3 εμφανίστηκε στη Αθήνα στην ιερά οδό με τον Μητροπάνο και τον Μπάση το μαγαζί ασφυκτιούσε με κινώ Πάνο από 2000 άτομα την βραδιά και την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε με τον Γιάννη πάριο στην ιερά οδό τον χειμώνα του 2004-5 ο Πασχάλης τερζής συνεργάστηκε με τον Χατζηγιάννη και κάνανε ένα πρόγραμμα που είχε συζητηθεί όσο κανένα άλλο τότε.

Το 2006 ο Πασχάλης τερζής κυκλοφόρησε τον καινούργιο του δίσκο ‘’είναι κάτι αγάπες’’  και έγινε χρυσός μέσα σε μια μέρα .

Οι πορεία του Πασχάλη τερζή συνεχίζει ανοδικά και το κινώ του δεν παύει να τον αγαπάει και να τον στηρίζει πιστά.

Μπουζούκια Θεσσαλονίκη Ρεμπετάδιακα